Skip to content

Helyi borászatok

A közeli Mór borászatáról híres, így a borbarátoknak különleges élményben lehet részük. Fedezze fel a környék borvidékét egy borkóstoló kaland során.

We_love_Mór_02
We_love_Mór_Logó

 

 6 móri pincészet borait ismerhetitek meg és kóstolhatjátok végig Mórról indulva Csókakő felé tartva a bicikliút mentén. Kiránduljatok, érkezzetek sétálva, biciklizve, lovaskocsizva és fedezzétek fel a borút szépségeit, piknikezzetek a Vértes alatt!

Csetvei pince

A Csetvei Pincészet idén 13. éve nyitotta meg kapuit a gyönyörűséges Móri Borvidéken, a Vénhegy lábánál. A birtok egy csendes kis zsákutcában, a Hársfa utcában található, ahol takaros kis sváb pincék emlékeztetik az arra járókat, hogy egy történelmi borvidéken járunk. Az első generációs borászat megálmodója és tulajdonosa, Csetvei Krisztina borász, aki ma már férjével együtt vezetik a birtokot. A Csetvei Pincében a minőségi borkészítés mellett a vendégfogadás kap kiemelt szerepet. A gasztronómia, a művészetek mind-mind részét képezik a nálunk kapott élménynek. Borkóstolók, csapatépítések, családi és baráti rendezvények helyszíne vagyunk. A pincénél fajtaborokat (kiemelt az Ezerjó) és egyetlen fehér házasítást (Napholdcsillagot) is kóstolhatnak a vendégek, 2021 óta pedig megszületett a RAW/ka natúr borcsalád. A pincében a móri borok mellett izgalmas somlói borok is készülnek, a Csetvei családnak a Szent Ilona- és a Séd-dűlőben is van egy kis Olaszrizling és Juhfark ültetvénye. A birtokok teljes egészében organikus művelve, melyet a Biokontroll Hungária Kft. minősit.

Csetvei Pincészet – Mór 8060 Mór, Hársfa u. hrsz. 737. Borkóstolókra, borvacsorákra bejelentkezés:
+36 20 316 8551
info@csetveipince.hu www.csetveipince.hu

Csetvei

Geszler Pince

Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen Mór remek helyen fekszik, az egyik legjobb adottságú borvidéke Magyarországnak, a Vértes és a Bakony hegység között elterülő Móri árokban a Közép-Dunántúlon.

Közel 40 hektáron gazdálkodunk, negyedik generáció óta. Sokféle szőlővel foglalkozunk, mint például a Móri borvidék egyik büszkeségével, az Ezerjóval, továbbá Zenittel, Királyleánykával, Zöld veltelínivel, Chardonnay-vel, Irsai Olivérrel, Kékfrankossal és a legfiatalabb telepítésünk az Olaszrizling. 

+36 30 4710387
info@geszlerpince.hu

Geszler
Brigád2

Brigád pincészet

A Brigád története csupán 2013- ig nyúlik vissza, amikor is pár lelkes fiatal elkészítette első saját borát Móron. Természetesen Ezerjót. Azóta mi történt? Egyre több területet kezdtünk el művelni, szőlőt telepítettünk a számunkra legkedvesebb dűlőkben, újabb- és újabb fajtákkal ismerkedtünk meg, folyamatosan kísérletezgettünk a szőlőben és a pincében egyaránt.
Jelenleg 3,5 ha területen gazdálkodunk, ahol minden munkafolyamatot saját kezűleg látunk el. Hiszünk abban, hogy a magas minőség záloga a gazda és szőlője szimbiózisa, éppen ezért kelünk olykor a szőlőben és fekszünk a présházban. Boraink elkészítésekor törekszünk a termőhely sajátosságainak hangsúlyozására és az egyediségre.

Elérhetőségeink:
Ákos: +36 20 4024428
Tamás: +36 20 2998978
brigadmor@gmail.com
brigadmor.wineshop.hu
facebook.com/brigadpince
instagram:@brigadmor

Vendégeink számára 10 % kedvezményt biztosítanak palackos bor vásárlása során.

Lamberg-pince

A Lamberg család volt uradalmi pincéje. Az előtte látható kétszáz éves hársfa még ma is él. Az 1711-es évben új külhoni jövevények egész sora érkezett, akik újra meghonosították a Vértes oldalában a szőlőkultúrát. 1755. szeptember 23-án gróf Lamberg Ferenc Antalt magyar állampolgárrá fogadták és ekkor Mór első embere lett. 1762-ben költséges kastélyépítkezésbe kezdett, amely 1766-ban fejeződött be. A gróf Fellner Jakabot bízta meg a kastélyának tervezésével, s így a magyar barokk kastélyépítészet kiváló alkotása született meg Móron. Az Értékleltár szerint feltételezhető, hogy a Hársfa utcai pince, földszinti pincelejáró és a felette megépített emeleti „pihenő” szoba épült meg első ütemben a XVIII. század végén. Második ütemben épült meg a szőlőhegyre néző, nagy belmagasságú épületrész. A legendák szerint, az Ezerjó bor fiúnemző hatásában hittek a Habsburgok, ezért építtette Lamberg gróf a pincét, hogy legyen elegendő helye a bortárolásra. Az államosításkor a pince a Móri Állami Gazdaság tulajdonába került. Ekkor is bortárolásra használták, borfeldolgozás nem volt benne. A Móri Állami Gazdaság megszűnésével az épület magánkézbe került. A pincelejáró előteret és a nagyméretű kőboltozatos pincét igényesen felújították az akkori műemlékvédelmi előírások szerint. Az épület 2016-ban Mór Városi Önkormányzat birtokába került, melyet felújított. A pinceszinten Mór szőlőtermesztésének, a borászat múltjának bemutatására interaktív bemutató pontokat alakítottak ki. A pincében nem kerül sor szőlő- és borfeldolgozásra. A Móri borvidék borászainak minőségi palackozott borait fogjuk bemutatni illetve értékesíteni. Otthon adunk a fiatal és idősebb generációk számára is.

LambergPince_kicsi_012 (1)

Elérhetőségeink:
8060 Mór,
Hársfa utca 10.
+36 30/223-4955
www.lambergpince.hu
info@lambergpince.hu
https://www.facebook.com/lambergpince/


Palusu Borház

A gyerekkorból alig kilépve nekivágni a világnak: merészség. Idegen országban felépíteni egy vállalatot: tehetség. Hazatérni a gyermekkor helyszínére és ott megvalósítani egy álmot: hazaszeretet, amihez ember kell. A Paulus Molnár Borház története erről szól.

PAULUS MOLNÁR BORHÁZ
8060 Mór, Csókakői út 10.
Tel.: +36 70 624 7310
E-mail:
info@molnarborhaz.hu
www.molnarborhaz.hu

a13c242d-717f-4bc2-b762-c8113d03959b