Skip to content
Átkapcsollak_Logó (2)

Házirend

Kedves Vendégünk,

Üdvözöljük, az Átkapcsol- LAK vendégházban. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zökkenőmentes legyen. Ezért kérjük önöket, hogy az alábbiakban foglaltakat szíveskedjenek tudomásul venni, illetve betartani. A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A feltételek/házirend nem elolvasása, nem ismerete nem mentesít a következmények alól!

Üzemeltetési adatok:

Átkapcsol-LAK vendégház 8074 Csókakő, Hegyalja utca 7.

NTAK regisztrációs száma: MA23082106

Erdeiné Dénes Tímea EV – 06 30 839 45 74 (0-24 –es telefonos szolgáltatás)

Wifi neve: Atkapcsol-LAK

Wifi jelszó: Wifi-BE!23

Szállás be-és kijelentkezés:

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kell elhagyniuk. Az érkezési,- és utazási időpontban igény esetén a szolgáltató a helyszínen rendelkezésre áll. Ezt kérjük felénk előre jelezni. Kérem, telefonon előzetesen jelezzék várható érzekésük és távozásuk időpontját!

Vendégházunk 24 órás telefonos szolgálatot biztosít vendégeink számára. ( Átkapcsol-LAK vendégház 06 30-839-4574)   

Látogatók:

A vendégházban csak azok a vendégek tartózkodhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják! A szálláson csak az oda bejelentett vendégek tartózkodhatnak. A szálláson látogatókat fogadni tilos, idegeneket ne engedjenek be.

Felelősségvállalás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a szállásadó felelősséget nem vállal!

Foglalási feltételek:

A foglalás megerősítéséhez foglalót kérünk, mely a teljes szállásdíj 30 %- a. A foglalás időpontjától számított 2 munkanapon belül kérjük elutalni a foglaló összegét a megadott bankszámlaszámra, ezzel válik véglegessé a szállásfoglalás. Amennyiben nem kerül a második munkanap 24 óráig a foglaló utalására, úgy a foglalást nem tudjuk véglegesíteni, és ismét elérhető lesz mások számára az időpont.

A teljes foglalási díj és a foglaló különbözetét, illetve az idegenforgalmi adót az érkezés napján érkezéskor, egy összegben köteles a vendég kifizetni.

Lemondási feltételek:

A lefoglalt időpontnál korábbi távozás esetén a szállásdíjat nem áll módunkban sem részben, sem egészében visszatéríteni.

A házirend megsértése esetén, a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.

Szállás-szolgáltatás kötbérmentes lemondására az érkezést megelőző 16. napon helyi idő szerint 10:00 óráig van lehetőség, ebben az esetben az elutalt előleget a banki költségekkel csökkentve visszautaljuk, vagy átvihető egy másik időpontra. 15 napon belüli lemondás esetén a foglalás átvihető egy másik időpontra. 72 órán belüli lemondás esetén a befizetett szállásdíj előleget kötbérként kezeljük, nem visszatérítendő.

Dohányzás:

Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni TILOS! Kérjük dohányozni a kijelölt helyen dohányozzanak, és a csikket kérjük, az ott kihelyezett hamutartóba helyezni. Minden alternatív dohánytermékre vonatkozik.

Tűzrakás, bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A tüzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

A kert és az épület zárása:

A növényeket a házigazda gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére!

Parkolás: a zárható udvarban lehetséges.

A szállás elhagyásakor az Önök biztonsága érdekében kérjük, a kaput kulcsra zárni!

Házi állatok: A vendégházba semmilyen háziállatot nem tudunk fogadni!

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük, a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési és használati tárgyakat (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac, törölköző stb.) kérjük, ne vigyék ki a vendégházból!

Ingyenesen biztosított eszközök kérésre: utazóágy + matrac, etetőszék, fellépő, WC szűkítő, játék, gyermek mesekönyvek, plusz takaró.

Takarítás:

A szobákat a vendégek tisztán kapják meg, és ittlétük alatt kérjük, ügyeljenek a tisztaságra! A szobák, fürdőszobák takarítása, fertőtlenítése távozáskor történik. Hosszabb tartózkodás esetén 7 naponta takarítás, törölköző és ágyneműcsere biztosított. Ettől eltérő takarítást, törölköző és ágyneműcserét kizárólag felár ellenében tudunk biztosítani, melyet kérünk előre jelezni. Extrém szennyezés esetén extra takarítási díjat számolunk fel (10 ezer forint)!

Fűtés: A szállásdíj tartalmazza a fűtési díjat.

Biztonság:

A vendégházban, annak udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használhatja (tűzrakás, jakuzzi, szauna stb.) A jakuzziban 14 év alatti gyermek kizárólag szülői felügyelet mellett tartózkodhat! A vendégházban 14 éven aluli gyermek csak szülői vagy más, általa megbízott cselekvőképes személy folyamatos felügyelete mellett tartózkodhat. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért. Vendégházunk szolgáltatásait 14 év alatti vendég csak szülői vagy más, az általa megbízott cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe.

Károkozás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégház területén okozott károk értékét a károkozó vendég vagy kiskorú esetén annak törvényes képviselője köteles a helyszínen megtéríteni. Amennyiben ezt megtagadja, a szállásadó polgári peres úton hajtja be követelését.

Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni!

Agresszív, ápolatlan, szennyezett ruházatú vendéget nem kívánunk fogadni. Zenehallgatás kulturált hangerővel lehetséges, de a ház hangos szórakozásra, bulizásra nem alkalmas! Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22:00 órától 7:00 óráig!

Kölcsönzött eszközök:

A kölcsönzött vagy bérbe vett eszközöket/sporteszközöket a vendég/bérlő köteles rendeltetésszerűen használni. A rendeltetésellenes használatból eredő minden kárért a vendég felel. Amennyiben a vendég sporteszközt bérel, úgy kijelenti, hogy a sporteszköz használatára képes, egészségi állapota abban nem gátolja, a használat szabályait ismeri, az eszközöket kizárólag saját felelősségére és kockázatára használhatja.

Programok:

Programokról és környékbeli látnivalókról a tulajdonos örömmel ad tájékoztatást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk! Tájékoztató anyagokat a vendégházban is elhelyeztünk.

Adatkezelés, számlázás:

Az érvényes foglaláskor meg kell adni a vendég kapcsolattartójának telefonszámát, amit bármilyen probléma, felmerülő fontos kérdések esetére kapcsolattartásból a vendég/vendégek távozásáig megtartunk.

A szállásadónak adatszolgáltatási kötelezettségük van az MTÜ (https://mtu.gov.hu/) felé. Érkezéskor a vendégnek be kell mutatni a szállásadónak adatfelvétel céljából a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). A kötelező adatszolgáltatásról itt olvashat részletesebben: https://vizainfo.hu/szallashelyek.

A NAV követelmény előírja a szolgáltatónak a számlázási kötelezettséget, és a számla kötelező eleme a számlázott fél neve és címe, továbbá mivel e-számlát állít ki a tulajdonos, ezen kötelezettség teljesítéséhez szükségünk van az Ön lakcímkártyájára és e-mailcímére. Amennyiben nem óhajtja átadni a tulajdonosnak a lakcímkártyáját, e-mailben is elküldheti a számlázási címet az atkapcsollak@gmail.com e-mail címre.

A tulajdonos kijelenti, hogy a vendég/vendégek adatait nem használja fel más célból, csakis és kizárólag a fenti kötelezettségekhez. A tulajdonos nem tárolja az adatokat nyomtatott formában. A számítógépen tárolt adatok addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem évül.

Fontos telefonszámok:

– Mentők: 104

– Tűzoltóság (katasztrófavédelem): 105

– Rendőrség: 107

– Segélyhívó központ (egységes európai szám): 112

Kellemes ÁTkapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Átkapcsol-LAK Vendégház